W naszym napoju połączyliśmy zielone liście szpinaku - doskonałego składnika diety antynowotworowej, bogatego w witaminę C, która świetnie wyłapuje wolne rodniki i wspiera prace systemu immunologicznego z odrobiną egzotyki. Dodatek ananasa i mango przenoszą nas w tropiki.
Ananas słynie ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Pomaga w zwalczaniu infekcji układu oddechowego, przyspiesza gojenie się ran, sprzyja walce z pasożytami i przyspiesza trawienie, a mango zawiera witaminy z grupy B, które wzmacniają system nerwowy i odpornościowy.
Składniki (1 porcja):
- garść szpinaku baby
- garść ananasa
- garść mango
- 1 łyżeczka oleju z wiesiołka lub lnianego
- 1 łyżeczka mielonego ostropestu (doskonale wspiera wątrobę)
- 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
- sok wyciśnięty z połówki pomarańczy
- 100 ml mleka owsianego
Wszystko dokładnie zblendować i wypić na zdrowie.
Po więcej inspiracji zapraszamy na portal Kuchnia wielkopolska.
AL
Zobacz również

Rozpoczął się sezon szparagowy

Leśne smaki 2025 - konkurs kulinarny

Przepis na weekend - mazurki wielkanocne
