Odkryj smaki podczas Festiwalu

Już od 10 lat RestaurantWeek promuje kulturę kulinarną, inspirując Polaków do odkrywania najlepszych restauracji i nowych smaków. Festiwal to doskonała okazja, by w atrakcyjnej cenie doświadczyć finezji kuchni, spotkać się z bliskimi i celebrować chwile przy stole.

Nowoczesne danie utrzymane w zielono-fioletowej kolorystyce. Na fioletowym krążku zielone akcenty. - grafika artykułu
Ruszyła wiosenna edycja RestaurantWeek

Podczas Festiwalu wyselekcjonowane restauracje w całym kraju przygotowują specjalne, trzydaniowe menu w obniżonych cenach. To nie tylko okazja do spróbowania dań najwyższej jakości, ale również wsparcie dla polskiej gastronomii i szansa na kulinarne eksperymenty.

Atrakcyjny konkurs

W tej edycji Festiwal świętuje dekadę swojego istnienia. Z tej okazji przygotowano specjalny konkurs, w którym można wygrać m.in. 10 lat festiwalowych doświadczeń w prezencie (dwa wydarzenia rocznie!). Na zwycięzców czeka także wyjazd na czeską edycję RestaurantWeek, a co tydzień wyróżniane będzie najlepsze zgłoszenie, nagradzane podwójnym zaproszeniem na trwający Festiwal. Aby wziąć udział w konkursie wystarczy podzielić się swoimi wspomnieniami na social mediach, oznaczając post #BornToBeFoodie oraz @RWP.

Nie tylko kolacje

Nowością podczas Festiwalu jest BreakfastWeek, czyli festiwalowe śniadania w najlepszych restauracjach w Polsce. To okazja, by rozpocząć dzień od wyjątkowego posiłku w klimatycznych miejscach.

W Festiwalu wzięło udział już ponad  2 miliony gości, setki restauracji i tysiące wyjątkowych doznań kulinarnych. W wiosennej edycji można brać udział aż do 17 kwietnia.

AL