Lody Bambino, pasta z czarnego czosnku, krem Chardonnay Chocolate, a może ocet z kiwi - to tylko niektóre nowości, których można będzie skosztować na tegorocznych Międzynarodowych Targach Wyrobów Spożywczych Polagra Food. Na MTP zaprezentują się przedstawiciele polskiej branży mleczarskiej, firmy zajmujące się przetwórstwem mięsnym i owocowo-warzywnym oraz producenci słodyczy, herbaty, napoi, przypraw i żywności eko. Nie zabraknie też wystawców zagranicznych. W Poznaniu pojawią się m. in. producenci z Belgii, Białorusi, Chin, Francji, Hiszpanii, Holandii, Korei, Litwy, Macedonii, Niemiec, Sri Lanki, Szwajcarii, Ukrainy, Węgier czy Włoszech.
W programie targów znalazło się też wiele szkoleń, wykładów i spotkań z ekspertami. Wśród poruszonych tematów pojawią się zagadnienia dedykowane zarówno producentom żywności, jak i jej dystrybutorom, np. "Shop Doctor i jego metamorfozy sklepów spożywczych", "Najnowsze trendy w handlu, czyli jak dotrzeć do nowego pokolenia nabywców i zwiększyć sprzedaż?", Design sklepu,a neuromarketing, czyli jak czuje mózg na zakupach" czy "Nowe standardy obsługi klienta".
Podczas Targów Polagra Food wręczone zostaną Złote Medale Międzynarodowych Targów Poznańskich i Acanthus Aureus, znaki Poznaj Dobrą Żywność oraz nagrody w konkursach Polski Producent Żywności i Wiodący Polski Eksporter Żywności.
Targi będą odbywać się od wtorku do czwartku, w godz. 10-17 (ostatniego dnia do godz. 16) - w pawilonach 7, 7A i 8A. Koszt biletu jednorazowego wstępu dla publiczności to 100 zł, wielokrotnego wstępu - 180 zł. Profesjonaliści po wcześniejszej rejestracji zapłacą za bilet 35 zł (jednorazowego wstępu) lub 55 zł (wielokrotnego wstępu).
Więcej informacji oraz szczegółowy program na: http://www.polagra-food.pl/pl/
AJ
Zobacz również

Rusza Next Fest - 3 dni, 120 koncertów, 13 scen, tysiące ludzi [AKTUALIZACJA]

Urząd miasta otwarty 2 maja

Poznańska Nagroda Literacka - znamy laureata
