Zimowe warsztaty kulinarne dla dzieci
Ferie zimowe inaczej: Smaczne i kreatywne!
To już 10 edycja zimowych warsztatów w Akademii Gotowania, a w tym roku czekają na uczestników niesamowite kulinarne niespodzianki.
Wiele dzieci uczestniczy w warsztatach gotowania już po raz trzeci lub czwarty, dlatego za każdym razem organizatorzy starają się zaoferować coś wyjątkowego. W poprzednich latach skłaniali się ku przybliżaniu i zachęcaniu do poznawania nowych smaków ze wszystkich zakątków ziemi. Była kuchnia wikingów, etiopska, brazylijska, islandzka, wietnamska i dziesiątki innych. Były potrawy Barbie i Harrego Pottera.
Co proponują tym razem? Dziesięcioletnie doświadczenie pokazało, że dzieci chcą dzielić się zdobytą na warsztatach wiedzą z rodzicami. W domu chcą ugotować to, co przygotowywały na warsztatach. Nie zawsze jednak w każdym domu są potrzebne składniki do kuchni afrykańskiej, azjatyckiej czy południowo-amerykańskiej. Nie każdy ma w domu żabie udka, sumak czy nawet ocet balsamiczny. Tym razem młodzi adepci sztuki kulinarnej zdobędą bardzo praktyczne umiejętności!
Na warsztatach dzieci nauczą się: piec chleb, bułki i chałki od podstaw. Robić masło i ser własnoręcznie. Przygotowywać pyszne konfitury i tradycyjny paprykarz szczeciński. I wiele więcej!
To nie tylko gotowanie - to przede wszystkim świetna zabawa, rozwijanie kreatywności i nauka współpracy w grupie.
W ofercie są dwa 5-dniowe turnusy w czasie ferii zimowych:
- Turnus I: 20.01 - 24.01
- Turnus II: 27.01 - 31.01
Liczba miejsc jest ograniczona.
Koszt jednego turnusu: 1480 zł.
Dodatkowe informacje:
- tel. 501 335 636
- akademia@thebestfood.pl
Zobacz thebestfood.pl/
- Wydarzenie bez barier: brak informacji