Kulinarne podróże z Babilądem. Warszatyt gotowania
PRZYSTANEK PIERWSZY: HISZPANIA
13. lipca, g. 11.00- 14.00, taras klubu Dragon
Warsztaty poprowadzi Inigo Cordon- Moreno, urodzony w Navarra, w Hiszpanii. W Polsce od kilku lat, właściciel Bodegas Ibericas, na poznańskim lądzie promuje hiszpańską kulturę i przekonuje poznaniaków o pożytkach płynących z picia wina. Do przyrządzenia potraw użyjemy oryginalnych hiszpańskich składników.
Uwaga! Zniżki dla tych, którzy zapiszą się wcześniej! Szczegóły tutaj
PRZYSTANEK DRUGI: KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
27. lipca, g. 11.00- 14.00, taras klubu Dragon
Warsztaty poprowadzi Jacek Kłuszka. Absolwent Wyższej Szkołę Gastronomii i Hotelarstwa. Od wielu lat gotuje i szefuje w najlepszych restauracjach w Polsce i za granicą, w tym m.in. w pięciogwiazdkowej restauracji Hotelu Europejskiego w Warszawie, na gigantycznym statku turystycznym na dwa tysiące pasażerów, w Fidelio w Poznaniu oraz we Włoszech i Anglii. Pasjonat włoskiej kuchni. Obecnie otwiera kolejna restaurację i hotel pod Warszawą. Miał propozycje pracy w Kazachstanie ale został bo serce go zatrzymało...