Powiększ tekst

Kulinarne podróże z Babilądem. Warszatyt gotowania

13.07.2008
11:00
Taras klubu Dragon, ul. Zamkowa 3, Poznań
Wstęp wolny
Opis
Lubisz gotować albo dopiero chciałabyś lub chciałbyś zacząć a nie wiesz jak się do tego zabrać? Szukasz nowych inspiracji w kuchni? A może po prostu lubisz smakować różnych potraw, jesteś ciekawy/ ciekawa świata i przypadkiem masz wolne niedzielne przedpołudnie?  Jeśli odpowiedziałeś twierdzącą na którekolwiek z tych pytań organizatorzy zapraszają Cię w dwie niedziele lipca na warsztaty gotowania z cyklu Kulinarne podróże z Babilądem.

PRZYSTANEK PIERWSZY: HISZPANIA

13. lipca, g. 11.00- 14.00, taras klubu Dragon

Warsztaty poprowadzi Inigo Cordon- Moreno, urodzony w Navarra, w Hiszpanii.  W Polsce od kilku lat, właściciel Bodegas Ibericas, na poznańskim lądzie promuje hiszpańską kulturę i przekonuje poznaniaków o pożytkach płynących z picia wina. Do przyrządzenia potraw użyjemy oryginalnych hiszpańskich składników.

Uwaga! Zniżki dla tych, którzy zapiszą się wcześniej! Szczegóły tutaj

PRZYSTANEK DRUGI: KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA

27. lipca, g. 11.00- 14.00, taras klubu Dragon

Warsztaty poprowadzi Jacek Kłuszka. Absolwent Wyższej Szkołę Gastronomii i Hotelarstwa. Od wielu lat gotuje i szefuje w najlepszych restauracjach w Polsce i za granicą, w tym m.in. w pięciogwiazdkowej restauracji Hotelu Europejskiego w Warszawie, na gigantycznym statku turystycznym na dwa tysiące pasażerów, w Fidelio w Poznaniu oraz we Włoszech i Anglii. Pasjonat włoskiej kuchni. Obecnie otwiera kolejna restaurację i hotel pod Warszawą. Miał propozycje pracy w Kazachstanie ale został bo serce go zatrzymało... 


Drukuj tekst
Pokaż kod QR