Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku - Kaczka 2020 - Konkurs Kulinarny
Mimo nietypowego roku, na Ogólnopolskim Festiwalu Dobrego Smaku nie może zabraknąć konkursu kulinarnego. W tym roku konkurs będzie dotyczył kaczki, która mocno wiąże się z Wielkopolską, ale także z Festiwalem.
W tym roku Organizatorzy zapraszają restauracje, gospodarstwa agroturystyczne, lokale gastronomiczne do rywalizacji, której tematem jest po prostu kaczka. Należy przygotować dowolne danie może być to: przystawka lub danie główne, z dowolnego elementu kaczki w dowolnej kreacji. Jest jeden warunek, danie musi być w bieżącym menu lub we wkładce sezonowej. Głównym celem zorganizowania jednego z pierwszych konkursów kulinarnych w Polsce po ogólnokrajowej kwarantannie jest wsparcie gastronomii, promocja lokali, które ucierpiały bardzo mocno w okresie, gdy ich działalność opierała się tylko na wywozach.
Dania ocenią m.in. Paweł Loroch, Gieno Mientkiewicz, Adam Chrząstowski, Dawid Łagowski CHEF, Katia Roman-Trzaska, Maciej Piątek i Juliusz Podolski.
Od tego roku organizację konkursów kulinarnych na OFDS przejmuje firma Juliusza Podolskiego De'GUSTATOR PR, która wspierała organizatorów przy poprzednich trzech konkursach i jest współorganizatorem wielu eventów kulinarnych w tym konkursów dla kucharzy.
Regulamin i zgłoszenia.
_
opr.LT