Zupa zez korbola

Pyry i cebulę ostruż, pobzybzej i zalej goruncom, słonom wodom. Korbola ostruż zez skóry, pestki zostaw na potem, pokrychej i upróż zez kawalindkiem masła. Lekutko ochłódź, zmel, wstaw na ogień dodej groszek, a jak bydzie się pyrlić, zdejmij burzowiny. Gichnij gorunce mlyko i wciepnij reszte masła. Na smake dodej soli, pieprzu i zielune zez pietruszki.
ździebko wincy niż pół funta korbola

  • 2-3 pyry
  • 3 cebule
  • puszka groszku
  • moły gornyszek mlyka
  • 1 kopystka masła
  • sól, pieprz, zielune zez pietruszki

autorka tłumaczenia: Katarzyna Bojarska

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Wybierz poniżej kolejną, żeby czytać dalej

  • Zupa z dyni
  • Aktualnie wyświetlana strona - Zupa zez korbola