Kulinarne półkolonie

Letnie Półkolonie Kulinarne dla dzieci

24.06 – 23.08.2019
09:00
Akademia Gotowania The Best Food ul. Nowowiejskiego 39, Poznań Zobacz na mapie
Wstęp wolny
Opis

Organizatorzy zapraszają wszystkie dzieci w wieku od 7-14 lat na Półkolonie Kulinarne do Akademii Gotowania The Best Food, przy ul. Nowowiejskiego 39 w Poznaniu.

Podczas 5-dniowego turnusu dzieci przygotują codziennie trzy dania z menu najsmaczniejszych kuchni świata. Oprócz zajęć kulinarnych, dzieci poznają zwyczaje kulinarne mieszkańców poszczególnych krajów, wezmą udział w quizach wiedzy o danym kraju i jego kuchni oraz przygotują tematyczne zadania plastyczne. W przerwach między przygotowaniem kolejnych dań, jeśli pogoda pozwoli, dzieci będą uczestniczyły w zabawach ruchowych w zamkniętym ogródku na terenie Akademii.

Letnie warsztaty odbywają się przez całe wakacje. Przygotowaliśmy 6 turnusów:

Turnus I 24 - 28.06.
Turnus II 01 - 05.07.
Turnus III 08 - 12.07.
Turnus IV 22 - 26.07.
Turnus V 05 - 09.08.
Turnus VI 19 - 23.08.

W programie:

Dzień 1 poniedziałek -Indie

- Śniadanie: poha - płatki ryżowe z migdałami i owocami.
- Obiad: butter chicken - aromatyczne kawałki kurczaka w sosie pomidorowym z orzechami nerkowca.
- Podwieczorek: owocowe lassi - napój na bazie jogurtu z dodatkiem ulubionych owoców.
- Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy

Dzień 2 wtorek -Wietnam

- Śniadanie: banh mi - bagietki nadziewane kurczakiem, jajkiem i warzywami.
- Obiad: goi cuon - spring rollsy z grillowanym łososiem i warzywami.
- Podwieczorek: sua chua - flan karmelowy.
- Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy

Dzień 3 środa -Wielka Brytania

- Śniadanie: english breakfast - sadzone jajko, parówka, bekon i fasolka.
- Obiad: fish & chips - dorsz smażony w cieście z frytkami.
- Podwieczorek: crumble - owoce z kruszonką i lodami.
- Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy

Dzień 4 czwartek -Francja

- Śniadanie: croissanty na słodko i słono.
- Obiad: tarta wytrawna na cieście francuskim.
- Podwieczorek: crepes z owocami i polewą czekoladową.
- Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy

Dzień 5 piątek -Izrael

- Śniadanie: szakszuka - jajka gotowane w sosie pomidorowym z dodatkami.
- Obiad: falafele + sałatka izraelska ze świeżych warzyw.
- Podwieczorek: malabi kakaowe.
- Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy

Organizatorzy zapewniają:

  • opiekę kucharzy i prowadzących animatorów przez cały czas trwania zajęć,
  • certyfikat uczestnictwa w warsztatach kulinarnych,
  • dla każdego dziecka profesjonalną przestrzeń do gotowania i salę do jedzenia, odpoczynku, zabawy, relaksu,
  • przepisy na wspólnie przygotowywane dania, nagrody dla dzieci za zbieranie punktów w quizach na temat wiedzy o "odwiedzanych" krajach,
  • fartuszki ochronne i akcesoria kuchenne niezbędne do gotowania,
  • dostępność dobrej jakości, świeżych składników; przygotowywanie posiłków tylko z naturalnych produktów bez sztucznych dodatków. Organizatorzy starają się uczyć dzieci podstaw zdrowego żywienia,
  • aktywną organizację czasu,
  • bezstresową i przyjazną dla dzieci atmosferę. 

Czas trwania:

Zajęcia odbywają się w godzinach 9.00-15.00, jest też możliwość przyprowadzenia dzieci już od 8.00 i odebrania o 16.00. Dodatkowe godziny od rana i po zajęciach (8.00-9.00 oraz 15.00-16.00) nie są płatne, jednak należy zgłosić to min. dzień wcześniej u organizatora.

Cena za turnus: 640 zł / dziecko

*Promocja: Przy jednorazowym zapisie więcej niż jednego dziecka - na każde kolejne 50 zł zniżki. (np. zapisując 3 dzieci - 100 zł zniżki ).

Zapisy i informacje:
tel. 501 335 636 
akademia@thebestfood.pl
http://thebestfood.pl/letnie-warsztaty-kulinarne-dla-dzieci-2019

Baner
Kulinarne półkolonie Pobierz baner (JPEG, 131,43 kB)