Centralne Laboratorium Przemysłu Koncentratów Spożywczych

Opis

Centralne Laboratorium Przemysłu Koncentratów Spożywczych KONCLAB jest jednostką naukowo-badawczą podległą Ministerstwu Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Zostało powołane w 1962 roku. Obecnie zatrudnia 40 osób, w tym 20 pracowników uczestniczących w prowadzeniu prac badawczo-rozwojowych. Główne kierunki działalności to: opracowywanie receptur i technologii wytwarzania koncentratów spożywczych, żywności specjalnej i dietetycznej, nowych rodzajów kaw naturalnych i zbożowych, analiza żywności i badania przechowalnicze, doradztwo w zakresie prowadzenia procesów technologicznych, usługowa produkcja małotonażowa, badanie giętkich materiałów opakowaniowych, opracowania literautowe i normalizacyjne. KONCLAB oferuje do sprzedaży własnej produkcji, według własnych oryginalnych technologii: ekstrakty roślinne w formie syropu lub proszku (np. ekstrakty herbaciane), beztłuszczowy makaron instant i inne oraz realizuje usługi w zakresie dekontaminacji przypraw i ziół, mieszania itp.

***

Rok założenia

1962

Wróć do listy

sieci społecznościowe