Nasz serwis używa plików cookies. Wykorzystujemy je w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w sposób dopasowany do indywidualnych potrzeb Użytkowników. Dzięki temu możliwe jest także korzystanie z narzędzi analitycznych oraz udostępnianie funkcji mediów społecznościowych i odtwarzacza wideo.
Kliknij przycisk „Zaakceptuj lub zamknij”, by wyrazić zgodę na używanie plików cookies i przejść bezpośrednio do strony lub „Wyświetl ustawienia plików cookies”, aby zobaczyć szczegółowy opis typów plików cookies, a następnie podjąć decyzję, które z nich chcesz zaakceptować. W każdej chwili istnieje możliwość zarządzania ustawieniami plików cookies - w stopce strony umieściliśmy link do "Zmień ustawienia Cookies".
Administratorem danych osobowych użytkowników serwisu jest Prezydent Miasta Poznania z siedzibą przy placu Kolegiackim 17, 61-841 Poznań, natomiast podmiotem przetwarzającym dane jest Instytut Chemii Bioorganicznej PAN - Poznańskie Centrum Superkomputerowo-Sieciowe (PCSS) ul. Noskowskiego 12/14, 61-704 Poznań.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych znajdują się w Polityce prywatności.
Szczegółowe informacje o tym, w jaki sposób używane są pliki cookies, a także w jaki sposób można je zablokować lub usunąć, znajdziesz w Polityce cookies.
Urząd Miasta Poznania odpowiedzialny za prowadzenie Miejskiego Informatora Multimedialnego Miasta Poznania, zwraca szczególną uwagę na przestrzeganie prawa użytkowników do prywatności. Prezentowana informacja poniżej opisuje za co odpowiadają poszczególne cookies. Zarządzaj swoimi ustawieniami dotyczącymi prywatności i wybierz jakie pliki cookies chcesz zaakceptować.
Aktualności
Wykłady otwarte
Centralne Laboratorium Przemysłu Koncentratów Spożywczych KONCLAB jest jednostką naukowo-badawczą podległą Ministerstwu Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Zostało powołane w 1962 roku. Obecnie zatrudnia 40 osób, w tym 20 pracowników uczestniczących w prowadzeniu prac badawczo-rozwojowych. Główne kierunki działalności to: opracowywanie receptur i technologii wytwarzania koncentratów spożywczych, żywności specjalnej i dietetycznej, nowych rodzajów kaw naturalnych i zbożowych, analiza żywności i badania przechowalnicze, doradztwo w zakresie prowadzenia procesów technologicznych, usługowa produkcja małotonażowa, badanie giętkich materiałów opakowaniowych, opracowania literautowe i normalizacyjne. KONCLAB oferuje do sprzedaży własnej produkcji, według własnych oryginalnych technologii: ekstrakty roślinne w formie syropu lub proszku (np. ekstrakty herbaciane), beztłuszczowy makaron instant i inne oraz realizuje usługi w zakresie dekontaminacji przypraw i ziół, mieszania itp.
***
1962
Wróć do listy