Warsztaty Gotowania - Kiszonki i octy
Nasz świat jest coraz bardziej zindustrializowany. Żyjemy coraz dalej od natury. Nasze organizmy nie pracują w 100% tak jak zostały zaprogramowane przez naturę. Nasz mikrobiom jest niezwykle ważny dla naszego zdrowia. Czy jednak właściwie o niego dbamy?
Na naszych warsztatach będziemy chcieli was zachęcić do zdrowego odżywiania i samodzielnego przygotowywania żywności w taki sposób by naturalnie dbała o wasze zdrowie, poprawiała odporność i leczyła. Najlepsze w tym jest to, że poznacie sekrety pysznych potraw i zasad rządzących w świecie kiszonek i octów. Dodatkowo zasady komponowania sosów oraz pokażemy jak samodzielnie konstruować sosy które wzbogacą wszystkie wasze potrawy. Jak jeden składnik zmienia wszystko.
Każdy z uczestników zabierze ze sobą dwie różne kiszonki i dwa różne octy oraz kimchi. Podczas warsztatów będziecie kisić i przygotowywać octy. Zrobicie kilka sosów które od razu będzie można zastosować w przygotowanych sałatkach. Dodatkowo zapoznamy was z techniką stir-fry którą łatwo wykorzystacie w domowych kuchniach. Warsztaty mają rozniecić kreatywność i wskazać zasady na bazie których każdy z uczestników, będzie mógł samodzielnie tworzyć różnorodne kiszonki i octy.
W programie (menu):
- Kiszonkę z pomarańczy i chilli
- Kiszonkę z pomarańczy jabłek i miodu
- Ocet z malin
- Ocet z gruszek Kimchi
- Sałatkę z krewetkami tygrysimi
- Sałatkę z grillowanym indykiem Stir-fry
- Warzywne sticksy z fenomenalnymi dipami
Pięć pierwszych pozycji uczestnicy zabiorą ze sobą do domu w słoikach. Czas trwania: 3-4 godziny
Zobacz thebestfood.pl/product/kiszonki-i-octy/