Kwiaty na stole - dla oka i podniebienia - wykład prof. Agnieszki Krzymińskiej-Bródki z cyklu "Zielone wykłady"
Kwiaty na stole - dla oka i podniebienia - wykład prof. Agnieszki Krzymińskiej-Bródki z cyklu "Zielone wykłady"
Kwiaty ustawione na stole wprowadzają dobry nastrój i działają pozytywnie na samopoczucie. Wygląd kompozycji powinien być dobrany m.in. do okazji, kształtu i wielkości stołu. Cenione są również kwiaty będące częścią potraw, dodają im nie tylko walorów estetycznych, ale i smakowych. Podczas wykładu będzie można poznać ciekawe i nieoczywiste zastosowanie kwiatów na naszych stołach.
prof. UPP dr hab. Agnieszka Krzymińska-Bródka - kierownik Katedry Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa, kierownik studiów podyplomowych z hortiterapii na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Autorka i współautorka wielu książek i rozdziałów w monografiach, prac naukowych i artykułów popularyzujących wiedzę z zakresu roślin ozdobnych, szczególnie cebulowych. Instruktorka florystyki, mistrzyni w zawodzie florysta, międzynarodowa sędzia florystyki.
Zobacz dombretanii.org.pl/