Zdjęcie przedstawia dziecko i osobę dorosłą w trakcie wyrabiania czekolady. Na obrazku znajdją się też napisy zapraszające do udziału w warsztatach z wytwarzania czekolady.

Ferie w Muzeum Czekolady

30.01 – 12.02.2023
10:00

Czy zastanawialiście się kiedyś, jak wygląda proces produkcji czekolady? Dlaczego biała czekolada jest nazywana czekoladą, chociaż nie zawiera miazgi kakaowej? Na czym polega praca w manufakturze, jak wygląda plantacja czekolady czy jak smakowała "gorzka woda", pierwowzór dzisiejszej czekolady sprzed trzech tysięcy lat? Odpowiedzi na wszystkie te pytania znajdziecie w Muzeum Czekolady!

Organizatorzy warsztatów każdego dnia dzielą się miłością do czekolady ze wszystkimi gośćmi, także tymi najmniejszymi. Podczas godzinnych warsztatów uczestnicy tworzą przepiękne, własne tabliczki czekolady pod okiem doświadczonych chocolatierow, poznają historię czekolady od ziarna aż do gotowego produktu, biorą udział w przepysznej degustacji różnych rodzajów, najlepszych na świecie belgijskich czekolad i wiele więcej! W Muzeum znajduje się także sklepik ze słodkościami wykonywanymi na miejscu.

Muzeum zaprasza zarówno grupy zorganizowane, jak i klientów indywidualnych. Pracujemy 7 dni w tygodniu w godzinach 10-18. Warsztaty rozpoczynają się o każdej pełnej godzinie.

Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej organizatora.

Zobacz www.muzeumczekolady.edu.pl/