Azjatyckie zupy ramen i pho - warsztaty kulinarne w Akademii Amica
Szukasz inspiracji, dzięki której wprowadzisz do swojego jadłospisu powiew świeżości? Postaw na orientalne zupy! Zupa to doskonałe danie, dzięki któremu możesz sobie zapewnić konkretną dawkę składników odżywczych - przygotowana na odpowiednim, warzywnym lub mięsnym wywarze, zaspokoi głód na długi czas. Azjatyckie wersje takich dań łączą w sobie to, co najlepsze - wyjątkowe walory smakowe oraz wizualne. Na warsztatach pt. "Azjatyckie zupy" dowiesz się, czym jest ramen, PHO czy tempura, a także poznasz azjatyckie przyprawy, dzięki którym uzyskasz w swojej kuchni niepowtarzalny, orientalny smak.
Szef kuchni podpowie Ci, jaki rodzaj makaronu najlepiej wykorzystać oraz w jaki sposób go przygotować, aby smakował najlepiej. Nauczy, jak komponować azjatyckie zupy, aby każdy składnik idealnie pasował do dania. Na koniec wszyscy uczestnicy będą mogli spróbować przygotowanych przez siebie potraw i tym samym wkroczyć na nową kulinarną ścieżkę. Warsztatowy jadłospis:
- Tajska zupa Tom Kha;
- Ramen z karkówką;
- Zupa PHO z wołowiną;
- Warzywa w tempurze.
Czas trwania: około 3 godziny. Cena: 250 złotych. Regulamin i więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej organizatora wydarzenia.
Zobacz warsztaty.amica.pl/akademia/Azjatyckie-zupy-Ramen-i-Pho-52