Konopie w kuchni - wykład i pokaz kulinarny
Żywność konopna przestaje być już tematem tabu! Jest to wyjątkowo odżywcza roślina z pełnym profilem aminokwasowym (białko jak w mięsie, z kwasami Omega 6 i 3 w najlepszej proporcji 3:1 oraz całym pakietem witamin i minerałów łącznie z ultrarzadko dostępną w żywności witaminą K. Żywność jest wolna od THC i całkowicie legalna w Polsce.
Spotkanie poprowadzi autorka książki Konopie w kuchni oraz bloga smiling spoon Małgorzata Szakuła, promotorka żywności konopnej, zrównoważonej diety a także aktywistka konopna. Podczas wykładu zostaną poruszone następujące kwestie:
- klasyfikacja konopi i produktów żywnościowych na ich bazie
- rodzaje żywności konopnej legalnej w Polsce i jej zastosowanie w kuchni
- właściwości żywności konopnej i jej wpływ na ludzki organizm
- dieta bogata w produkty konopne w profilaktyce chorób cywilizacyjnych (szczególnie autoimmunologicznych)
Podczas pokazu kulinarnego będzie można degustować: konopne burgery, owocowe smoothie z łuskanymi nasionami konopi, świeżo parzoną herbatę z liści konopi siewnych bogatą w CBD Po wykładzie i pokazie kulinarnym będą konsultacje indywidualne, będzie także możliwość nabycia publikacji "Konopie w kuchni" z pozytywną dedykacją autora w promocyjnej cenie.
Zapisy email: recepcja@domdzwieku.pl
Cena wykładu 35 zł za osobę. Czas trwania: ok 3 godz.