dawna restauracja w parku

Szeląg pod muchą. Podano do stołu.

10.06.2017
15:00

Spotkanie z historią kulinarną Poznania przełomu XIX/XX wieku. Będzie można dowiedzieć się, co jedli poznaniacy 100 lat temu. Co pito i serwowano w poznańskich restauracjach?

W programie:

  • 15:00 Podano do stołu. Opowieści o poznańskich zwyczajach kulinarnych. Prowadzenie Stefan Żurek z Koła Przewodników im. Marcelego Mottego PTTK
  • 16:00 Gotujemy potrawy sprzed 100 lat. Warsztaty kulinarne, na które obowiazują zapisy
  • 16:00 Historyczny Plac Zabaw. Gry i zabawy sprzed wieku.
  • 17:00 Też na Szelągu. Budujemy park. Warsztaty dla dzieci.

Zgłoszenia na warsztaty kulinarne należy wysyłać na adres mdkwilczak@gmail.com.

#Poznanwspiera Projekt: Mobilny Dom Kultury na Szelągu 100 lat wcześniej. Realizacja: Stowarzyszenie Mobilny Dom Kultury Wilczak. Projekt jest dofinansowany przez Miasto Poznań.