![b](/mim/events/pictures/b,pic1,1225,0,154370,with-dims,248,355.jpg?_sst=1739187125517)
Sylwester w stylu Vabank
MENU SYLWESTROWE 2016:
***ZUPY:
-Żurek z kiełbasą z Owińsk i grzybami
-Krem pomidorowy z mlekiem kokosowym i kolendrą (wege)
***CIEPŁY BUFET:
-Pieczony w ziołach udziec jagnięcy w sosie jałowcowym z brandy
-Grillowany łosoś w sosie z zielonego curry z trawą cytrynową
-Pieczona golonka w Guinessie
-Marynowany filet z indyka w sosie neapolitana z grillowaną cukinią
-Gołąbki z kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami (wege)
-Pieczone ziemniaki z czosnkiem i tymiankiem (wege)
-Grilowane warzywa z soją i świeżą miętą (wege)
-Gnocci z suszonymi pomidorami i rozmarynem
-Tagliatella z warzyw sezonowych (wege)
-Ryż jaśminowy z zielonymi warzywami (wege)
***SŁODKI BUFET
-Wybór ciast
-Panna Cotta z jagodami i malinami
-Mus czekoladowy z wiśniami
-Gruszka po Wielkopolsku marynowana w winie (wege)
***ZIMNY BUFET
-Mozzarella z pomidorami malinowymi i bazyliowym Pesto
-Krewetki z grillowanymi cytrusami
-Śledzie z pikantną gruszką, szalotką i gęstą śmietaną z limonką
-Wybór pieczonych mięs z sosami żurawinowym i chrzanowym
-Sałatka makaronowa z włoskim salami Ventrucino, suszonymi pomidorami, oliwkami i świeżą kolendrą.
-Rilette z gęsiny na bagietce
-Wegański pasztet z korzennym puree marchewkowym (wege)
-Pieczywo, masło
***STYL:
Jak z filmu Vabank... wystarczą jednak krawat, kapelusz lub kokarda na szyję bądź woalka, niech fantazja i inspiracja poniesie Was w lata dwudzieste.
***MUZYKA:
Zarówno współczesna taneczna jak i z epoki, w tym "skrzecząca płyta".
***CENA:
250 zł/os. - sale na piętrze
200 zł/os. - sale na parterze
UWAGA, DO 11.12 CENA PROMOCYJNA 200 ZŁ, PŁATNA W KASIE RESTAURACJI LUB NA KONTO
Lidia Brauza-Marek PKO BP 22 1020 4027 0000 1702 0458 0322
opr.sw
Zobacz www.pod-niebieniem.pl/
![b](/mim/main/pictures/b,pic1,1225,0,154370,show2.jpg?_sst=1739187125517)