6. edycja Kuchnia+ Food Film Fest
Kurczak generała Tso, subkultura foodies, shoyu i dashi oraz tajemnice jogurtu i kawioru - oto, co zobaczą w trzynastu filmach uczestnicy przeglądu filmów kulinarnych 6. Kuchnia+ Food Film Fest. To jedyna tego typu impreza w Polsce organizowana przez autorski kanał tematyczny platformy nc+, Kuchnia+.
Tegoroczny program składa się z trzynastu filmów podzielonych na osiem pokazów (niektóre składają się z dwóch dokumentów). Tradycyjnie, każdy dzień przeglądu poświęcony jest innej tematyce. Selekcji filmów 6. Kuchnia+ Food Film Fest dokonała redakcja Kuchni+.
PROGRAM 6. KUCHNIA+ FOOD FILM FEST
Niektóre z pokazów składają się z dwóch filmów.
piątek, 21 listopada 2014
17.30
"Zdrowy jak jogurt?"
"Ziarno niezgody"
20.00
"Food Chain$. Rolnik czy niewolnik?"
sobota, 22 listopada 2014
15.00
"Dashi - esencja Japonii"
"Shoyu i sekrety japońskiej kuchni"
17.00
"Gotowane i surowe - kulinarna podróż po Tajwanie"
19.30
"Cook It Raw 2013 - Charleston"
"Na tropach generała Tso"
niedziela, 23 listopada 2014
15.00
"Kawior - czarne złoto"
"Kobiety i szampan"
17.00
"Kaiseki - menu Koyamy"
"El Celler de Can Roca - za kulisami najlepszej restauracji świata"
19.30
"Uczta"
Wszystkie seanse odbywać się będą w Studio Słodownia +3 (wejście od Dziedzińca Sztuki).
Bilety w cenie 18 zł/pokaz do nabycia w Punktach Informacyjnych Starego Browaru.
Zobacz starybrowar5050.com