Bezglutenowe warsztaty z kuchnią czeską
Zajęcia poprowadzi Bezglutenowa Mama, a także Peter Dusak z Jizerkich Pekarny.
W bezglutenowym programie m. in.: pieczenie knedlików, gofrów, rogalików, chlebów i bułek, pizzy, rogali marcińskich i langosza.
Podczas warsztatów przewidziane są także degustacje czeskich smakołyków bezglutenowych i promocyjne zakupy produktów Jizerske Pekarny (m. in. mieszanki mączne na knedle, langosza, pizzę, chleby) oraz konkursy. W programie także degustacja gotowych dań obiadowych Expres Menu.
Zapisy:
e-mailem na adres: m.soltysiak@celiakia.pl. W zgłoszeniu proszę podać imię i nazwisko osoby dorosłej lub dziecka, wiek, adres i numer telefonu. Proszę także podać precyzyjnie, kto z rodziny jest członkiem stowarzyszenia. Liczba miejsc jest ograniczona. Pierwszeństwo zapisów dla członków stowarzyszenia. Dodatkowe informacje: Marta Krzyżanowska-Sołtysiak, tel. 602 - 383 - 840.
Organizatorem warsztatów jest Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Friendly Food. Partnerem spotkania są Jizerske Pekarny.