plakat

Kolejny Restaurant Day wypada 19 sierpnia i zawita także do Poznania. "Blow up in the park" będzie prawdziwym festiwalem smaku i zdrowej żywności.

W malowniczym parku, Tomasz Trąbski  - wielbiciel dobrej kuchni i podróżnik - zadba o rozkosz dla podniebienia wszystkich. W menu znajdą się zarówno mięsa, owoce morza, jak i potrawy wegetariańskie. Serwowane będą proste w przygotowaniu, ale jednocześnie wyszukane i niebanalne potrawy, orzeźwiające desery i napoje. Oprócz kucharza, o odpowiednią atmosferę dla gości zadba Dj Busha grający nastrojową muzykę oddającą klimat parkowej uczty.

Wyjątkowe menu będzie dostępne w wyjątkowo przystępnych cenach - bufet 20 zł, deser i napoje będą po 5 zł. Wspólną degustacja i uczta dla zmysłów - niedziela 19.08, od godz. 13:00, w parku przy Starym Browarze (teren zielony od strony wejścia na dziedziniec obiektu).

Restauracja Tomasza Trąbskiego została otwarta w ramach Restaurant Day - organizacji zrzeszającej jednodniowe restauracje z całego świata. Idea powstała w Skandynawii, a dokładnie w Finlandii. To właśnie w tym kraju, rok temu, odbyła się pierwsza edycja Restaurant Day. W akcji wzięło wówczas udział 40 miłośników - amatorów gotowania z 13 miast. Kolejna edycja, która miała miejsce w lutym tego roku była prawdziwym hitem - otwarto 300 jednodniowych restauracji w 12 państwach.