Sara Magdalena Woźny (ur. w 1983 r. w Wągrowcu) - absolwentka filologii germańskiej UAM w Poznaniu.

Od 2003 r. zaabsorbowana światem kawy, odbywała liczne podróże na plantacje ekologiczne w Peru, a w latach 2006-2008 zdobywała doświadczenie w palarni kawy ekologicznej w Rostocku.

W 2008 r. wydała w języku niemieckim książkę Die Geheimnisse der Kaffeekultur. Von der Wiederentdeckung des Gourmetgenusses o powrocie do tradycji i stawianiu na jakość kawy, o ratowaniu kultury spożycia kawy wbrew dzisiejszym fast foodowym trendom.

Interesuje się zależnościami między sposobem odżywiania a zdrowiem, a także podróżami oraz muzyką. Najchętniej spędza czas przy pianinie lub na długich spacerach na łonie natury. Marzy o zamknięciu się w laboratorium z ziarnem kawy i badaniem jego właściwości.

Jaką kawę pije? Oczywiście organiczną. Sama ją mieli i parzy alla brasiliana - wbrew modzie. Jak sama twierdzi: "Dobra kawa całkiem nieźle smakuje z fusami!"