
Dzień Kuchni Węgierskiej
Hotel HP park zaprasza na Dzień Kuchni Węgierskiej z muzyką na żywo. Już 30 marca 2025 roku miłośnicy kuchni i kultury węgierskiej będą mogli wziąć udział w wyjątkowym wydarzeniu - Dniu Kuchni Węgierskiej. To niepowtarzalna okazja, by rozsmakować się w tradycyjnych potrawach znad Dunaju i doświadczyć klimatu Węgier w samym sercu Poznania z widokiem na Maltę! Od godziny 14:00 restauracja hotelowa zamieni się w prawdziwą węgierską przystań, gdzie unosić się będą aromaty znakomitych potraw przygotowanych według oryginalnych receptur.
W menu znajdą się:
- Jajka po debreczyńsku (Debreceni kaszinótojás) - delikatne jajka faszerowane z kremowym sosem,
- Ragout z kurczaka z estragonem (Tárkonyos csirkeraguleves) - aromatyczna i esencjonalna zupa,
- Pieczeń po braszowsku (Brassói aprópecsenye) - klasyczne danie z duszonej wieprzowiny, boczku i chrupiących ziemniaków,
- Vargabéles - tradycyjny węgierski deser z ciasta francuskiego, makaronu i twarogu.
Dodatkowo aromatyczna kawa lub herbata doskonale dopełnią ten tradycyjny posiłek. Aby doznania były jeszcze pełniejsze, wieczór uświetni muzyczna podróż po Węgrzech w wykonaniu Piotra Mwaba "DJ Maybeen". W jego repertuarze znajdą się utwory największych węgierskich artystów, takich jak The Bagossy Brothers Company, Zsuzsa Koncz, Republik, Fonograf, Bikini czy Oláh Ibolya. To doskonała okazja, by zanurzyć się w węgierskich rytmach i poczuć autentyczny klimat tego kraju.
Cena za osobę: 99 zł.
Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego warto dokonać rezerwacji, tel. 61 874 11 00, 501 543 650, 501 543 579 lub mail: restauracja.poznan@hotelepark.pl
Więcej informacji na stronie hotelu.
- Wydarzenie bez barier: tak
