Wakacyjne, zimowe warsztaty kulinarne dla dzieci
Warsztaty dla dzieci w wieku od 7-14 lat.
Terminy:
- termin 14.01-18.01 2019
- termin 18.01-24.01 2019
Zimowe warsztaty kulinarne dla dzieci to tygodniowy cykl warsztatów, w którym dzieci czeka niesamowita podróż kulinarna dookoła świata. Podczas pięciu dni zabawy na warsztatach dzieci przygotują codziennie trzy dania z najsmaczniejszych kuchni świata. Dzieci poznają zwyczaje kulinarne mieszkańców poszczególnych krajów, przygotują tematyczne zadania plastyczne oraz będą uczestniczyły w quizie wiedzy kulinarnej o danym kraju.
W programie:
- Dzień 1 poniedziałek - WŁOCHY Drugie śniadanie: ciepłe bruschetty. Obiad: tagliatelle/spaghetti z dwoma sosami do wyboru bolońskim lub pomidorowym z zieloną fasolką i marchewką. Podwieczorek: śmietankowa panacotta z owocami
- Dzień 2 wtorek - FRANCJA - Drugie śniadanie: francuskie maślane tosty lub bagietki z domową konfiturą. Obiad: Qiuche - wytrawna tarta we francuskim stylu z sezonowymi dodatkami. Podwieczorek: francuskie rogaliki z jabłkami/czekoladą
- Dzień 3 środa - HISZPANIA - Drugie śniadanie: frittata - zapiekany omlet w hiszpańskim stylu. Obiad: hiszpańskie kolorowe danie z ryżu, kurczaka i warzyw. Podwieczorek: sałatka z owoców egzotycznych
- Dzień 4 czwartek - AZJA - Drugie śniadanie: tajska zupa z mlekiem kokosowym, kiełkami fasoli, bambusem i jajkiem. Obiad: łosoś teryaki z azjatyckim makaronem pszenicznym lub ryżowym i z warzywami. Podwieczorek: indyjski pudding ryżowy z bakaliami
- Dzień 5 piątek - POLSKA - Drugie śniadanie: jajecznica w kilku odsłonach, grzanki. Obiad: domowy rosół i zupa pomidorowa. Podwieczorek: Szarlotka
Podczas zajęć organizatorzy zapewniają: opiekę kucharza i animatora przez cały czas trwania zajęć, udział dzieci w przygotowaniu wszystkich dań i ich konsumpcję, certyfikat uczestnictwa w zimowych kursach gotowania - dyplom dla każdego uczestnika, teczki na wykonane przez dzieci prace plastyczne oraz kredki, flamastry, kolorowy papier itp. na życzenie wszystkie przepisy na dania z warsztatów przesyłane opiekunom mailowo, nagrody dla wszystkich dzieci za zebranie punktów w quizach i na warsztatach, maksymalnie 14-osobowe grupy dzieci w wieku 7 - 14 lat, ochronne fartuszki i wszystkie niezbędne akcesoria kuchenne dobrej jakości, świeże składniki i artykuły spożywcze, wpajanie praktycznych zasad zdrowego żywienia, m.in.: używania cukru, soli, komponowanie potraw, itp aktywną, ale swobodną dla dzieci organizację czasu tak, aby każde dziecko czuło się komfortowo niezależnie od umiejętności kuchennych, 2 śniadanie, obiad i podwieczorek/deser przygotowane ze świeżych produktów każdego dnia i własnoręcznie przez dzieci, ale pod opieką prowadzących.
Czas trwania: Organizatorzy proszą, aby dzieci zjadły w domu pierwsze śniadanie. Gotowanie zaczyna się od 09:00 i zanim przygotowane zostanie drugie śniadanie upłynie min.1 godzina. Zajęcia trwają od 09.00 do 15.00. Jest możliwość przyprowadzenia dzieci od godziny 8:00 i odebrania maksymalnie o godznie 16:00 - fakt ten jednak należy odpowiednio wcześniej zgłosić prowadzącym zajęcia.
Cena za turnus: 590 zł/dziecko Promocja: Przy zapisie więcej niż jednego dziecka - na każde kolejne 50 zł żniżki (np. zapisując 3 dzieci 100 zł zniżki.) Zapisy i informacje: tel. 501 335 636 akademia@thebestfood.pl Akademia nie jest placówką oświatowo-wychowawczą. Zajęcia odbywają się w charakterze warsztatów kulinarnych pod stałą opieką doświadczonych prowadzących. Dzieci mają zapewnione ubezpieczenie w ramach ogólnego ubezpieczenia Akademia Gotowania THE BEST FOOD.
Zobacz thebestfood.pl/