Za nami XII edycja projektu edukacyjnego KUCHNIA STAROPOLSKA
Wśród zaproszonych gości byli przedstawiciele Wydziału Oświaty Urzędu Miasta Poznania, Kuratorium Oświaty w Poznaniu, Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu oraz przedstawiciele zakładów pracy. W ramach wydarzenia omawiano zagadnienia związane z praktyczną nauką zawodu, w tym identyfikację problemów pojawiających się podczas jej realizacji oraz potrzebę wdrożenia odpowiednich działań.
Podczas tegorocznej edycji projektu edukacyjnego "Kuchnia Staropolska" goście mieli okazję zdegustować i ocenić:
- Przystawkę, na którą składały się: łosoś marynowany na blinach z sosem chrzanowym, warzywa julienne w liściu sushi, zielona oliwa oraz grzyby leśne,
- Danie główne, w skład którego wchodziły: pieczony dzik (było to jedyne danie pozakonkursowe sponsorowane przez Pana Romana Markowskiego), ziemniaki pieczone, mus z borowików, czerwona kapusta na galaretkach z czarnej porzeczki i rokitnika oraz korzenny sos wiśniowy,
- Deser - pistacjowa finansjerka z żelką malinową, otoczona kremem z białej czekolady.
Po degustacji zaproszeni goście dokonali wyboru laureatów oraz wręczyli im nagrody. Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom konkursu za przygotowanie smakowitych potraw oraz z niecierpliwością wyczekujemy XIII edycji konkursu.