kuchnia francuska - warsztaty kulinarne
Uczestnicy na kolejnych warsztatach z Mają Skorupską wspólnie przygotują francuskie dania pamiętając o głównych zasadach kuchni francuskiej takich jak: dokładność, kolejność dodawania składników i spora ilość używanego masła.
Menu:
- francuska zupa cebulowa z serem Gruyere na grzance
- paluchy rozmarynowe
- ratatouille
- piersi z kaczki w sosie winnym z kluseczkami z mascarpone
- grzanki z pasztetem z wątróbek kaczych
- galette z bakłażanem
- tarta porowa
- mus czekoladowy
- profiterolki z kremem z mascarpone
Maja Skorupska - pasjonatka doskonałego jedzenia w wersji slow food, w wydaniu prostym i na co dzień; autorka popularnego bloga kulinarnego, laureatka wielu konkursów kulinarnych, lektorka języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych; uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze
z różnych kuchni całego świata.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic - na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych. Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Zobacz spot.poznan.pl/product/kuchnia-francuska-16-03-2022/