Poznawanie smaków herbat prowincjonalnej Japonii
Zapraszamy na spotkanie z Robertem Tomczykiem, który opowie nam o Bancha - intrygujące prowincjonalne herbaty Japonii. Hakuta Bancha , Awa Bancha Kiyou Banchaherbacie już w najbliższą sobotę w Glinianej Kuli w Poznaniu. To spotkanie traktujemy jako rozgrzewkę przed kolejna edycją Dnia ceramiki i herbaty - "Czarka", który dobędzie się w Kwietniu 2022.Robert Tomczyk jest autorem książki "Zapiski herbaciane", która jest prawdziwym kompendium wiedzy dla każdego pasjonata herbaty. Od 20 lat mieszka w Japonii, jest adeptem szkoły Chanoyu Miyabi Ryu - posiada stopień shihan. Od wielu lat pasjonuje się i bada dalekowschodnią kulturę herbaty. To właśnie on jest naszym gościem i podzieli się z Wami swoją wiedzą oraz doświadczeniem na temat ceramiki i herbat z prowincji japońskiej. Przedstawi też jak przygotowują codzienną herbatę mieszkańcy wiosek japońskich. Nie zabraknie zatem pokazu i degustacji. ILOSĆ MIEJSC: 10 (prosimy o zabranie paszportów covidowych) ZAPISY: tochikukan@gmail.com CENA: 45 PLN Do zobaczenia!