Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku - Kaczka nie dziwaczka - kolacja degustacyjna
Spotkanie ze smakoszami nazwano "Kaczka nie dziwaczka", ponieważ kucharze postanowili nie dziwaczyć, tylko przywołać na talerzach bardzo klasyczne kacze smaki, w ciekawej, nowatorskiej formie. W tych działaniach wspierać ich będzie zaprzyjaźniony szef kuchni z Hotel Moderno, Maciej Piątek. Kolacja będzie zwieńczeniem całego dnia poświęconego kaczce. Przedpołudniem odbędzie się bowiem konkurs kulinarny dla restauracji pod nazwą "Kaczka 2020". Oba wydarzenia są częścią dorocznej wielkiej, kulinarnej imprezy Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku
Kucharze przygotują kolację złożoną z sześciu dań.
Kucharz Michał Korzeniowski przygotuje deser z mięsa kaczki.
Miejsca można rezerwować osobiście w restauracji lub telefonicznie 602 310 917.
Więcej informacji o wydarzeniu.
_
opr.LT