Półkolonie Kulinarne
Zimowe warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku od 7-14 lat. Dzieci czeka niesamowita podróż kulinarna dookoła świata.
Podczas tygodniowego turnusu dzieci przygotują codziennie trzy dania z menu najsmaczniejszych kuchni świata. Dla milusińskich przygotowane zostało specjalne menu.
Oprócz zajęć kulinarnych, dzieci poznają zwyczaje kulinarne mieszkańców poszczególnych krajów i kontynentów, przygotują tematyczne zadania plastyczne oraz będą uczestniczyły w kursie z wiedzy o danym kraju.
W programie:
Dzień 1 poniedziałek - WŁOCHY
- Śniadanie: Kolorowe pizze
- Obiad: Tagliatelle z dwoma sosami
- Podwieczorek: Mandarynkowe tiramisiu
- Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy
Dzień 2 wtorek - FRANCJA
- Śniadanie: Francuskie maślane tosty z domową konfiturą
- Obiad: Tarta wytrawna we francuskim stylu
- Podwieczorek: Francuskie rogaliki z jabłkami i czekoladą
- Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy
Dzień 3 środa - MEKSYK
- Śniadanie: Kolorowe tortille
- Obiad: meksykańska zupa z kurczakiem, czerwoną fasolą i kukurydzą
- Podwieczorek: sałatka z owoców egzotycznych z sosem waniliowym
- Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy
Dzień 4 czwartek - AZJA
- Śniadanie: Azjatyckie pierożki
- Obiad: Łosoś teryiaki z orientalnymi warzywami
- Podwieczorek: Sushi time- kurs sushi
- Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy
Dzień 5 piątek - POLSKA
- Śniadanie: jajecznica w kilku odsłonach
- Obiad: aromatyczne zupy - rosół i pomidorowa
- Podwieczorek: Szarlotka z bitą śmietaną
- Zajęcia plastyczne+ kurs wiedzy
UWAGA! W czwartek specjalna niespodzianka: wizyta sushi mastera, który opowie i pokaże wszystkim dzieciom, jak przygotować sushi.
Podczas zajęć zapewnione są:
- opiekę kucharza i animatora przez cały czas trwania zajęć
- udział we wszystkich zajęciach i warsztatach
- certyfikat uczestnictwa w półkoloniach
- dyplom dla każdego uczestnika
- teczki z materiałami pomocniczymi, przepisy potraw, materiały plastyczne
- nagrody dla uczestników za zbieranie punktów w quizach
- grupy do max. 14 dzieci
- udostępnienie strojów i akcesoriów kuchennych niezbędnych w kuchni
- dostępność dobrej jakości, świeżych składników bez sztucznych dodatków i konserwantów
- aktywną organizację czasu, w tym także na świeżym powietrzu
- śniadanie, obiad i podwieczorek przygotowane każdego dnia własnoręcznie przez dzieci pod opieką prowadzących
- woda i herbatka dostępne przez cały dzień
Terminy dostępne: 19.02-23.02 W przypadku zgłoszenia na półkolonie rodzeństwa (lub dwójki dzieci) cena za kolejne dziecko jest niższa o 10%. Zajęcia codziennie w g. 9.00-15.00. w Akademii Gotowania, przy ul. Nowowiejskiego 39. Istnieje możliwość skorzystania z bezpłatnej opieki i przywiezienie dziecka już o 8.00 oraz odebranie do 16.00 (należy zgłosić przy zapisach). Dla rodziców bezpłatny parking na czas dowozu i odbioru dzieci.
Zapisy i informacje: tel. +48 501 335 636 e-mail: akademia@thebestfood.pll www.akademia.thebestfood.pl
Zobacz thebestfood.pl/pl/p/Zimowe-polkolonie-kulinarne-turnus-II-19-23.02/168