plakat

Zimowe warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku od 7-14 lat. Dzieci czeka niesamowita podróż kulinarna dookoła świata.

Podczas tygodniowego turnusu dzieci przygotują codziennie trzy dania z menu najsmaczniejszych kuchni świata. Dla milusińskich przygotowane zostało specjalne menu.

Oprócz zajęć kulinarnych, dzieci poznają zwyczaje kulinarne mieszkańców poszczególnych krajów i kontynentów, przygotują tematyczne zadania plastyczne oraz będą uczestniczyły w kursie z wiedzy o danym kraju.

W programie:

Dzień 1 poniedziałek - WŁOCHY

  • Śniadanie: Kolorowe pizze
  • Obiad: Tagliatelle z dwoma sosami
  • Podwieczorek: Mandarynkowe tiramisiu
  • Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy

Dzień 2 wtorek - FRANCJA

  • Śniadanie: Francuskie maślane tosty z domową konfiturą
  • Obiad: Tarta wytrawna we francuskim stylu
  • Podwieczorek: Francuskie rogaliki z jabłkami i czekoladą
  • Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy

Dzień 3 środa - MEKSYK

  • Śniadanie: Kolorowe tortille
  • Obiad: meksykańska zupa z kurczakiem, czerwoną fasolą i kukurydzą
  • Podwieczorek: sałatka z owoców egzotycznych z sosem waniliowym
  • Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy

Dzień 4 czwartek - AZJA

  • Śniadanie: Azjatyckie pierożki
  • Obiad: Łosoś teryiaki z orientalnymi warzywami
  • Podwieczorek: Sushi time- kurs sushi
  • Zajęcia plastyczne + kurs wiedzy

Dzień 5 piątek - POLSKA

  • Śniadanie: jajecznica w kilku odsłonach
  • Obiad: aromatyczne zupy - rosół i pomidorowa
  • Podwieczorek: Szarlotka z bitą śmietaną
  • Zajęcia plastyczne+ kurs wiedzy

UWAGA! W czwartek specjalna niespodzianka: wizyta sushi mastera, który opowie i pokaże wszystkim dzieciom, jak przygotować sushi.

Podczas zajęć zapewnione są:

  • opiekę kucharza i animatora przez cały czas trwania zajęć
  • udział we wszystkich zajęciach i warsztatach
  • certyfikat uczestnictwa w półkoloniach
  • dyplom dla każdego uczestnika
  • teczki z materiałami pomocniczymi, przepisy potraw, materiały plastyczne 
  • nagrody dla uczestników za zbieranie punktów w quizach
  • grupy do max. 14 dzieci 
  • udostępnienie strojów i akcesoriów kuchennych niezbędnych w kuchni 
  • dostępność dobrej jakości, świeżych składników bez sztucznych dodatków i konserwantów
  • aktywną organizację czasu, w tym także na świeżym powietrzu
  • śniadanie, obiad i podwieczorek przygotowane każdego dnia własnoręcznie przez dzieci pod opieką prowadzących
  • woda i herbatka dostępne przez cały dzień

Terminy dostępne: 19.02-23.02 W przypadku zgłoszenia na półkolonie rodzeństwa (lub dwójki dzieci) cena za kolejne dziecko jest niższa o 10%. Zajęcia codziennie w g. 9.00-15.00. w  Akademii Gotowania, przy ul. Nowowiejskiego 39. Istnieje możliwość skorzystania z bezpłatnej opieki i przywiezienie dziecka już o 8.00 oraz odebranie do 16.00 (należy zgłosić przy zapisach). Dla rodziców bezpłatny parking na czas dowozu i odbioru dzieci. 

Zapisy i informacje: tel. +48 501 335 636 e-mail: akademia@thebestfood.pll www.akademia.thebestfood.pl

Zobacz thebestfood.pl/pl/p/Zimowe-polkolonie-kulinarne-turnus-II-19-23.02/168